16+1 ENERGIA SPÓROLÁSI TIPP

16+1enegriaspórolási tipp

A boltokban már szembesültünk a brutális drágulással, aminek még egyáltalán nincs vége. Ugyanakkor az energiaárak emelkedéséből is csupán ízelítőt kaptunk. A tél, ezzel a hideg beköszöntével a számlák várhatóan nagymértékben tovább növekednek, így érdemes elgondolkodnunk azon, hogyan tudunk erre a leghatékonyabb módon reagálni. Ehhez szeretnénk 16+1 spórolási tippel segíteni Önöknek!

 1. Ne hagyja feleslegesen felkapcsolva a világítást! Amikor csak tud, használjon természetes fényt.

 2. Váltson energiahatékony világításra, például LED-re.

 3. Rengeteg készülék akkor is fogyaszt áramot, ha be van dugva. Húzza ki őket a konnektorból amikor nem használja azokat.

 4. A redőny, reluxa vagy egyéb sötétítő – akár egy függöny is – télen segíthet bent tartani a meleget.

 5. Ne fűtse feleslegesen a helyiségeket: gondolja át, hogy tényleg szükséges-e a kevésbé használt helyiségeket melegen tartani.

 6. Tekerje lejjebb a fűtést, ha nem tartózkodik egy helyiségben: ha csak 1 °C-kal csökkenti a hőmérsékletet, kb. 5%-os megtakarítást ér el.

 7. Öltözzön fel a lakásban. Egy kényelmes, meleg nadrág és pulóver, illetve egy vastag zokni, és máris elegendő a 20 °C körüli hőmérséklet otthon. Az előszobát hálószobát még ennyire melegen sem indokolt tartani: előtérben 15°C, míg a hálószobában elegendő lehet a 16-18°C is a komfortérzethez.

 8. Ne takarja le semmivel a fűtőtestet, mert rontja a hősugárzás és hőáramlás hatékonyságát!

 9. Használjon hőtükör fóliát a radiátorok mögött, ezzel a fűtésre fordított energia 5%-kát is megspórolhatja és a hőérzet is sokkal kellemesebb.

 10. A fűtés ne menjen feleslegesen, ha nem tartózkodik otthon, viszont a nagyon hideg téli napokon ne állítsa le teljesen, mert a kihűlt helyiségek felfűtése rengeteg energiát (és időt) igényel. Érdemes a hőmérsékletet 15°C-ra állítani, ha két napig van távol, míg, ha ennél hosszabb ideig tartózkodik házon kívül, állítsa 12 °C-ra.

 11. A téli szellőztetést rövid ideig, kitárt ablakokkal oldja meg és közben tekerje le a fűtést.

 12. Rendszeresen tisztítsa meg a fűtőtesteket: a konvektorokra, radiátorokra rakódott szennyeződés miatt több energia szükséges a fűtéshez.

 13. Ha párás a levegő, melegebbnek érezhetjük a hőmérsékletet, ezért érdemes időnként párologtatni.

 14. Ha teheti, álljon át átalánydíjról diktáláson alapuló elszámolásra a gáz és villany tekintetében is.

 15. Vizsgálja meg a nyílászárók állapotát: a hőveszteség jelentős része távozhat az ablakokon, ajtókon keresztül a megfelelő szigetelés hiányában. Ha szükséges és megoldható, akkor szigetelje újra, de a huzatfogó használata is sokat segíthet.

 16. Ha megteheti, fektessen be hatékonyabb fűtési rendszerbe, akár csak a kazán vagy a bojler cseréjével.

+1

Gyakran előfordul, hogy minden erőfeszítésünk ellenére nem tudjuk önállóan megoldani a helyzetünket. Erre kínál megoldást a Korona Életjáradék Program, amely kiemelt anyagi biztonsághoz és magasabb életszínvonalhoz kínál, ingatlan alapú életjáradék konstrukciókat, amely nagy összegű (akár 10 – 30 millió Ft) egyszeri, valamint kiemelt rendszeres havi járadékot (akár 100 – 500 ezer Ft) biztosít, azoknak a 65 év feletti nyugdíjasoknak, akik saját tulajdonú ingatlannal rendelkeznek. Tulajdonjoguk átruházásáért élethosszig tartó anyagi támogatást igényelnek, mindezt úgy, hogy továbbra is a jól megszokott otthonunkban élnek életük végéig, a számos garancia biztosítása mellett.

Részletekért hívja a +36 30 625 6183 telefonszámot vagy látogasson el weboldalunkra a

www.koronaeletjaradek.hu -ra.

Ajánlatkérés

Döntés előtt kérjen konkrét ajánlatot díjmentesen!

Szeretné tudni, hogy ingatlana után mennyi életjáradékot igényelhet? Elköteleződés nélküli, ingyenes ajánlatért töltse ki az alábbi űrlapot vagy hívja szakértő kollégáinkat a +36 30 625 6183-as telefonszámon!

Ajánlatkérés (Sidepanel)

GDPR(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.