Legyen mindig körültekintő!

Szinte heti rendszerességgel keresnek fel bennünket nyugdíjasok, akik életjáradékot igényelnének vagy már rendelkeznek életjáradéki szerződéssel. Rendszerint feltűnő hiányosságokról, jogtalanságról, sok esetben visszaélésekről győződünk meg. Ezért szeretnénk segíteni abban, hogy felelősségteljes és jó döntést hozhassanak, ha életjáradéki szerződést kötnének a jövőben!

Milyen a jó életjáradéki szerződés?

Az életjáradéki szerződés bizalmi szerződés, ugyanakkor hosszú távú jogviszony! Egy minden szempontból átgondolt, valamint előnyös és biztonságos életjáradéki szerződésnek alapvetően 6 fontos tényező maradéktalan teljesülését kell magában foglalnia!

1

Garantálja az értékarányos, valamint a joggyakorlatnak megfelelő ellenértéket (járadékot) az ingatlan tulajdonjogáért cserébe.

2

A haszonélvezeti jog és életjáradéki jog mellett mindenre kiterjedően tartalmazza az egyéb jogokat és rendelkezéseket, amelyek egyenrangúan védik és biztosítják a felek érdekeit és rögzítik kötelezettségeiket.

3

Garantálja a járadék reálértékének megőrzését és fizetését, a Jogosult vagy Jogosultak élete végéig.

4

Tartalmazza a járadék kifizetésének elmaradása elleni garanciákat, valamint az erre vonatkozó szigorú szankciókat.
Vállalatunk kizárólag az erősebb haszonélvezeti jogot alkalmazza a szerződéseknél.

5

A felek között részletesen rendelkezik az ingatlanhoz köthető költségek megosztásáról (rezsi, biztosítás, állagmegóvás, értéknövelő beruházások, ingatlanadó stb…).

6

A szerződés csak emberközpontú és igazságos lehet, hiszen az adott bizalmi jogügylet most és hosszú évek múlva is biztonságot, nyugalmat és jólétet kell garantáljon a Jogosult és Kötelezett részére egyaránt.

Minden esetben véleményeztesse az életjáradéki szerződést jogi képviselőjével és informálja le szerződő partnerét a szerződés aláírását megelőzően!

Milyen a biztonságos szolgáltató cég?

Aki nem leinformálható, az nem is számon kérhető! Olyan szolgáltatóval érdemes szerződni, amely megfelel a következő kritériumoknak:

 • Magyarországon teljes mértékben leinformálható gazdasági szervezet (ehhez segítséget nyújt az e-cegjegyzek.hu, az Igazságügyi Minisztérium céginformációs rendszere)
 • Sokéves múlttal és tapasztalattal rendelkező, tőkeerős vállalkozás
 • A szolgáltató társaságnak nincs adó vagy adó módjára behajtható tartozása, nem áll felszámolás alatt
 • Könnyedén fellelhető és fedhetetlen vezetők, munkatársak, partnerek alkotják az adott társaságot
 • Elérhető és leinformálható referenciákkal rendelkezik
 • Lehetőséget ad a feltételek és szerződések aláírás előtti megismerésére, véleményezésére, módosítására
 • Megfelelő körültekintéssel válogatott, vagyis előszűrt, leinformálható ügyfelekkel rendelkezik
 • A szolgáltatás működtetéséhez szükséges hivatali engedélyek birtokában van
 • Székhelyükön / irodában is biztosítanak Önnek személyesen megjelenést és konzultációt
 • Megfelelően biztosítja a teljes folyamat szakszerű lebonyolítását az Ön érdekeinek maximális figyelembevétele mellett

A Korona Támogatói Programok Zrt. és hivatalos partnereit alkotó vállalkozások a fent említett kritériumoknak maradéktalanul megfelelnek és mindegyike hosszú évek óta, kivétel nélkül sikeresen működő, valamint teljes mértékben leinformálható gazdasági társaságok, amelyekről az Igazságügyi Minisztérium hivatalos céginformációs rendszerében meg is győződhet ide kattintva.

Éljen az előnyökkel, iratkozzon fel hírlevelünkre!

 • A feliratkozással 10.000 Ft értékű vásárlási kupont is nyerhet
 • Értesüljön a legfontosabb híreinkről, akcióinkról
 • Nem maradjon le kedvezményeinkről, csomagajánlatainkról

Részletek: Az új feliratkozók között minden hónapban kisorsolunk egy 10.000 Ft értékű vásárlási kupont, amely az alábbi üzletek valamelyikében váltható be. (Tesco, Auchan, Spar, Penny, Lidl, Aldi, Ikea)

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.