HOGYAN TÖRTÉNIK AZ INGATLANOM FELÉRTÉKELÉSE?

Az ingatlan értékét szakértő elemzi. A banki gyakorlattal ellentétben korrekciók nélkül az ingatlan valós piaci értékének megállapításával készítjük el az Ön számára legjobb ajánlatot.

MILYEN FELTÉTELEKNEK KELL MEGFELELNEM, HOGY RÉSZT VEHESSEK A PROGRAMBAN?

A Korona Életjáradék Program igénybevételére a 65. életévüket betöltött, minimum 13 millió forint forgalmi értékű, saját tulajdonú ingatlannal rendelkezők jelentkezhetnek. Amennyiben ezen feltételek közül valamelyik nem teljesül, akkor is várjuk jelentkezését, mivel egyedi elbírálásra a program keretén belül lehetőséget biztosítunk.

MILYEN DÍJAK MERÜLNEK FEL A SZERZŐDÉSKÖTÉSSEL KAPCSOLATBAN?

Az eljárás számos díj megfizetésével jár, de ennek terhét is 100%-ban levesszük a válláról, így Önnek ezeket a költségeket NEM kell megfizetnie.

  • Az életjáradéki szerződéshez szükséges dokumentumok beszerzése: 0 Ft
  • Az ingatlan értékbecslésének díja: 0 Ft
  • A földhivatali eljárás díja: 0 Ft
  • Jogainak ingatlan-nyilvántartásba való bejegyzésével kapcsolatos illetékek, díjak: 0 Ft
  • A szerződés megkötésével kapcsolatos ügyvédi díj: 0 Ft

HÁZASKÉNT HOGYAN SZERZŐDHETEK?

Nyugdíjas házaspárok esetén mindkét felet megilleti a haszonélvezeti jog, és a lakás értékétől függő kezdeti egyösszegű, valamint a rendszeres havi járadék is, egészen életük végéig.

HOGYAN TÖRTÉNIK AZ EGYÖSSZEGŰ KIFIZETÉS ÉS AZ ÉLETJÁRADÉK HAVI FIZETÉSE?

Az egyszeri, magas összeg kifizetése ügyvéd vagy közjegyző előtt a szerződés aláírásával egyidejűleg, a havi rendszeres életjáradék pedig minden hónap 5. munkanapjáig átutalásra kerül a járadékos bankszámlájára.

MI TÖRTÉNIK, HA EGY IDŐ UTÁN OTTHONBA VAGY MÁS INGATLANBA SZERETNÉK KÖLTÖZNI?

Gyakori eset, hogy az igénylőink egy idő után, életvitelszerűen kiköltöznek az ingatlanból (ezzel együtt lemondanak a haszonélvezeti jogukról), amennyiben mindez rögzítésre kerül az életjáradéki szerződésben, akkor PRÉMIUM kifizetésben is részesülnek. Ugyanakkor a későbbiekben, akár évek múlva is van lehetőség a HASZONÉLVEZETI JOG ÉRTÉKESÍTÉSÉRE.

A PRÉMIUM, illetve a haszonélvezeti jog elidegenítése nagyságrendileg több millió forintot jelent, amit a kezdeti egyszeri összeg és az élethosszig tartó havi életjáradék kifizetéseken felül kerül kiegyenlítésre. Ezzel is biztosítjuk például az otthonba való költözés költségeit.

MI TÖRTÉNIK, HA A KÖTELEZETT VALAMILYEN OKNÁL FOGVA NEM TELJESÍTI A SZERZŐDÉSBEN VÁLLALT KÖTELEZETTSÉGEIT?

A szerződésben rögzített garancia biztosítja, hogy amennyiben a kötelezett nem fizeti a járadékot, abban az esetben az ingatlan vissza száll per-, teher- és igénymentesen az Ön tulajdonába. Sőt, az addig kifizetett összegeket (beleértve az egyszeri magas összegű kifizetést és a havonta már megfizetett járadékokat) megtarthatja.

MILYEN JOGAIM LESZNEK A LAKÁSOMON / HÁZAMON?

Életjáradéki jog, valamint át nem ruházható haszonélvezeti jog illeti meg Önt élete végéig. Az ÉLETJÁRADÉKI joga biztosítja, hogy a havi járadék összegét minden hónapban megkapja. A HASZONÉLVEZETI joga biztosítja, hogy az ingatlant háborítatlanul és zavartalanul használja élete végéig, azonban a szerződéskötést követően, oda más személy bejelentésére nincs lehetőség. Konstrukciónk egyedülállóan további fontos jogokat is biztosít ügyfeleinek!

EGY ROKONOMMAL / ISMERŐSÖMMEL KÖTNÉK ÉLETJÁRADÉKI SZERZŐDÉST, EBBEN IS KÉRHETEM A SEGÍTSÉGÜKET?

IGEN! Jelentős kedvezményekkel vállaljuk az ilyen jogügyletek teljeskörű lebonyolítását is!

Az életjáradéki szerződés bizalmi szerződés, ugyanakkor élethosszig tartó jogviszony! Egy minden szempontból átgondolt, értékálló, valamint szakszerű és biztonságos szerződésnek számtalan feltételnek kell megfelelnie, még akkor is, ha azt ismerősökkel vagy rokonokkal kötjük! Ilyen esetben is keressenek minket bizalommal!

MAGYARORSZÁG TERÜLETÉN BELÜL HONNAN LEHET JELENTKEZNI?

A nagy igényre való tekintettel már nemcsak Budapestről és környékéről várjuk az igényléseket, hanem más városokból és településekről is örömmel fogadjuk azokat, akik szolgáltatásunkat igénybe szeretnék venni.

ÉLETJÁRADÉK VAGY ÖRÖKJÁRADÉK?

Bár az életjáradék kifejezés elterjedtebb, mint az örökjáradék, de a használatuk ugyanarra utal.

JOGSZABÁLYOKNAK MEGFELELŐEN SZABAD-E EGYÁLTALÁN ÉLETJÁRADÉKI SZERZŐDÉST KÖTNI?

  • A jelenlegi jogszabályok szerint 2015-től üzletszerűen életjáradéki szerződéseket a biztosítókon kívül nem lehet kötni. Az üzletszerűség azt jelenti, hogy egy cég, mint kötelezett, nem halmozhat fel saját maga részére ingatlanokat életjáradéki szerződésekkel. Jelenleg Magyarországon egyik biztosító társaság, sem bank nem foglalkozik életjáradéki üzletággal. A régi szolgáltatók (Hild Életjáradék Zrt, OTP Bank, FHB Bank, Alapítványok) pedig nem kötnek, hiszen nem köthetnek új életjáradéki szerződéseket. Azonban magánszemély magánszeméllyel köthet ilyen szerződést. Az életjáradéki szerződést, mint szabályos kétoldalú jogügyletet a Polgári Törvénykönyv elismeri. Hozzá kell tegyük, nagyon nem mindegy kivel, milyen formában, milyen biztosítékok és feltételek mellett köt szerződést.
  • Társaságunk szolgáltatása a magánszemélyek közötti szerződéskötés teljeskörű támogatása és lebonyolítása. Saját portfóliót nem gyűjtünk, pénzügyi szolgáltatást, illetve terméket nem értékesítünk. A szolgáltatás működtetéséhez szükséges hivatali engedélyekkel társaságunk rendelkezik, így a tevékenységünket a jogszabályok maradéktalan betartása mellett, teljesen mértékben szabályosan végezzük.

Éljen az előnyökkel, iratkozzon fel hírlevelünkre!

  • A feliratkozással 10.000 Ft értékű vásárlási kupont is nyerhet
  • Értesüljön a legfontosabb híreinkről, akcióinkról
  • Nem maradjon le kedvezményeinkről, csomagajánlatainkról

Részletek: Az új feliratkozók között minden hónapban kisorsolunk egy 10.000 Ft értékű vásárlási kupont, amely az alábbi üzletek valamelyikében váltható be. (Tesco, Auchan, Spar, Penny, Lidl, Aldi, Ikea)

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.