MI PONTOSAN AZ ELTARTÁSI SZERZŐDÉS?

életjáradék, eltartási szerződés, nyugdíjas, fiatal

A tartási szerződés (másnéven eltartási szerződés) esetén az eltartó arra vállal kötelezettséget, hogy ellenérték fejében (ami esetünkben az eltartott ingatlana), ellátja és gondozza a tartásra jogosultat, más néven eltartottat. A tartási szerződés részleteiben megállapodva, azt hiteles okiratban rögzítik.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tartásra kötelezett (eltartó) biztosítja a tartásra jogosult lakhatását, élelemmel és ruházattal való ellátását, gondozását, betegsége esetén ápolását és gyógyíttatását, halála esetén pedig gondoskodik illő eltemettetéséről. A tartási szerződésben a tartásra jogosult ezért cserébe valamilyen vagyontárgy, jellemzően ingatlan tulajdonjogát ruházza át a tartásra kötelezettre a tartási szerződés keretein belül.

A tartási szerződés bizalmi jellegű szerződés, azaz a tartási szerződést személyesen vagy megállapodás esetén más segéddel kell teljesíteni és azt a jogosult is csak személyesen veheti azt igénybe.

#koronaéletjáradék #eltartásiszerződés #bizalom

Ajánlatkérés

Döntés előtt kérjen konkrét ajánlatot díjmentesen!

Szeretné tudni, hogy ingatlana után mennyi életjáradékot igényelhet? Elköteleződés nélküli, ingyenes ajánlatért töltse ki az alábbi űrlapot vagy hívja szakértő kollégáinkat a +36 30 625 6183-as telefonszámon!

Ajánlatkérés (Sidepanel)

GDPR(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.