Tartási szerződés (másnéven eltartási szerződés) esetén az eltartó arra vállal kötelezettséget, hogy ellenérték fejében, (ami esetünkben az eltartott ingatlana) ellátja és gondozza a tartásra jogosultat másnéven eltartottat. A tartási szerződés részleteiben megállapodva, azt hiteles okiratban rögzítik.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tartásra kötelezett (eltartó) biztosítja a tartásra jogosult lakhatását, élelemmel és ruházattal való ellátását, gondozását, betegsége esetén ápolását és gyógyíttatását, halála esetén pedig gondoskodik illő eltemettetéséről. A tartási szerződésben a tartásra jogosult ezért cserébe valamilyen vagyontárgy, jellemzően ingatlan tulajdonjogát ruházza át a tartásra kötelezettre a tartási szerződés keretein belül.
A tartási szerződés bizalmi jellegű szerződés, azaz a tartási szerződést személyesen vagy megállapodás esetén más segéddel kell teljesíteni és azt a jogosult is csak személyesen veheti azt igénybe.
További részletekért, kérjen elköteleződés nélküli ingyenes ajánlatot, vagy töltse ki űrlapunkat! Állunk rendelkezésére!

Hol található az Ön ingatlana?(Kötelező)
GDPR(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.